Det er alltid en anledning for å dra på fisketur, men det er ikke alltid man har den beste elva eller de fiskemulighetene i nærheten. Det kan hende man heller skal vurdere å reise bort, for å få den beste fangsten. Det er flere ting å huske på foruten å ha med seg fiskestanga, så les dette innlegget for å klargjøre bilen best mulig.

For selv om bilen din går helt perfekt uten skrammer eller ulyder, så er det kanskje tid til å kjøpe nye dekk nå som fisketuren er avtalt. Ennå god tid til å gjøre turen best mulig, da er valget enkelt. For økt komfort og sikkerhet, sjekk huskelisten din:

• bildekkene
• ekstrautstyr
• pakking

Dekkene som dekker dine behov

Det er viktig at man følger lover og regler for bildekk. Og det er ikke uten grunn vi har slike lover. Ofte er det feil eller mangler ved dekkene som fører til store ulykker på veiene. Og dette er noe man både kan og bør gjøre noe med selv. En god huskeregel er at man skifter dekk hver tredje sesong, men dette er ikke nok. Man bør gå over dem hver gang man skifter dem.

Monter fiskestangholder til bil

Det er populært å montere en fiskestangholder på bilen. Det er ikke bare for å vise at man er på fisketur, men gjør også sitt til at man bevarer utstyret i orden. Dette gjør at man kan pakke bilen bedre og ikke trenger en stor henger eller takboks som trekker drivstoff eller batterikapasitet. Slike holdere festes vanligvis med en kraftig magnet eller en festeanordning.

Pakk fornuftig og nedenfra opp

Skal man på fisketur, er det først og fremst fiskeutstyret man tenker på. Men det er ikke så dumt å tenke litt på alt det andre man trenger. Ikke fordi det er så viktig i seg selv, men fordi det er tryggere. På veiene kan det uventede skje, og da bør de tunge tingene ligge lavt og tildekket. Det er fordi en kollisjon kan sette disse tingene i bevegelse og skape store skader. Legger man de tunge tingene flatt nederst, vil man også sørge for optimal drift, slik at man også sparer kraftuttak.

Dette er enkle tips til hvordan du pakker bilen før avreise til fisketuren.